nieuws

 

01/01/2019   Het nieuwe en meer uitgebreide EPC-certificaat met een label van A+ tot F wordt gelanceerd.                                                              Alle bestaande energieattesten bij verkoop of verhuur van een wooneenheid blijven nog steeds

                           tien jaar geldig. Het energie-attest komt automatisch in uw online woningpas terecht:                                                                               https://woningpas.vlaanderen.be/

 

 

 

 

 

 

 

Voor nieuwbouwprojecten met een bouwaanvraag vanaf 1 januari 2018 dient elke bouwheer rekening te houden met een S-peil 31 en E-peil 40. Het S-peil vervangt het verouderde K-peil.

Wat omvat het nieuwe S-peil? Het S-peil wordt bepaald door de combinatie van meerdere factoren van de gebouwschil zoals een efficiënte geometrische vorm, isolatie, hoeveelheid beglazing, oververhittingsrisico, luchtdichtheid,...

S-peil 31 én E-peil 40 zijn strengere energetische normen zodat bijkomend advies, in een vroeger stadium, noodzakelijk zal zijn voor projecten met een groter warmteverlies zoals open of half-open bebouwingen. VLAPEX tracht u met een degelijk advies te begeleiden om elk project in overleg met uw bouwpartners op te starten én om onverwachte boetes na uw bouwproject te vermijden of te minimaliseren.

Na meer dan een jaar opleiding bij ingenieursnetwerk ie-net kunnen we met trots bevestigen dat we de erkenning als gediplomeerd gerechtelijk expert hebben behaald. In combinatie met onze praktijkervaring in de bouwsector als expert en energiedeskundige levert dit een meerwaarde op voor elk bouwkundig dossier.

U hebt als eigenaar een investering in een appartement of woning op het oog? VLAPEX verleent sinds kort bouwtechnisch advies bij een oplevering of bij de aankoop van een pand. U slaapt op beide oren door een degelijk technisch advies én het risico  op onverwachte kosten of aanslepende discussies wordt sterk gereduceerd!


NIEUWS

20/04/2019   Vanaf 2020 worden er twee nieuwe energieprestatiecertificaten ingevoerd:                  

  • het EPC voor kleine niet-residentiële gebouwen (café, kantoor, zwembad,...) bij verkoop of verhuur van het gebouw
  • het EPC voor de gemeenschappelijke delen van een appartementsgebouw. Vanaf 2022 is dit verplicht voor elk appartementsgebouw met minstens twee wooneenheden.


07/06/2018   VLAPEX neemt deel aan het jaarlijkse energiecongres van OVED te Mechelen.

17/03/2018    VLAPEX blijft "plakken"....

 

                                     U doet mee met de stickeractie in Sint-Gillis-Waas.?

                Kom gratis stickers  afhalen bij VLAPEX !

Als veiligheidscoördinator hebben we de studiedag omtrent de juridische aansprakelijkheid door ie-net (ingenieurskamer) gevolgd. Vele betrokken partijen op de werf onderschatten de mogelijke juridische aansprakelijkheid voor bouwheren, zelfstandige projectleiders, etc... Volgens de wetgever mag er geen werf met meerdere aannemers gestart worden zonder aanstelling van een veiligheidsoördinator.

Tip: tracht tijdig uw bouwdossier voor te bereiden en verwittig ons buro van zodra uw architect met het voorontwerp bezig is.

01/02/2018    Juridische aansprakelijkheid van de bouwheer, architect, aannemer en veiligheidscoördinator31/10/2017     S-peil 31 en E-peil 40

30/06/2016     Erkenning gerechtelijk expert

10/04/2016     Erkenning ventilatieverslaggever

Als firma hebben we aanvullende opleidingen gevolgd over het ontwerpen en de uitvoering van ventilatiesystemen. Met de behaalde erkenning als ventilatieverslaggever kunnen we dit onderdeel in eigen beheer behandelen in combinatie met uw EPB-dossier.

01/04/2016     NIEUW  Bijstand oplevering of bijstand aankoop woning

VLAPEX bvba

Ing. Stijn Van Landeghem

Ing. Tine Peeters

Kerkstraat 83 bus 101

9170 Sint-Gillis-Waas

03-435 77 90

info@vlapex.be

BE0664.487.117